Ruim 200 spelers van de Feyenoord Street League hebben afgelopen woensdag deelgenomen aan de Feyenoord Street League Cup in het Topsportcentrum in Rotterdam.  Waar teams normaliter tegen tegenstanders uit hun eigen wijk spelen, troffen ze nu ook teams uit andere delen van de stad. 

Het toernooi om de Street League Cup bestond uit een ochtend- en een middagprogramma. In totaal betraden liefst 29 teams het veld. Zij werden onderverdeeld in vier verschillende poules, die allen vernoemd waren naar spelers van het eerste elftal van Feyenoord: Tyrell Malacia, Justin Bijlow, Guus Til en Orkun Kökcü.

Dankzij de versoepelde regels en de voorjaarsvakantie was het na lange tijd weer mogelijk om publiek te ontvangen bij de wedstrijd. Familie en vrienden stroomden in grote getalen toe om de jonge sporters aan te moedigen. Uiteindelijk kroonden FC Schiemond, FC Varkenoord, FC De Nachtegalen en FC Pendrech zich tot winnaars van hun poule.Vanzelfsprekend stond sportief gedrag centraal op het toernooi. Deelnemers konden in totaal 35 punten verdienen voor het Geen Woorden Maar Daden-Klassement. Daarnaast waren was de wedstrijdleiding en organisatie in handen van een grote groep stagiairs van Feyenoord.