Zo’n tweehonderd deelnemers van de Feyenoord Street League hebben afgelopen weekend deelgenomen aan het zogeheten Mixtoernooi, dat werd georganiseerd door studenten die stage lopen bij de Stadionclub.

Waar deelnemers van de Feyenoord Street League normaal altijd als concurrenten tegen elkaar spelen, ging de boel zondagmiddag flink op de schop: de teams werden gemixt, waardoor iedereen plots nieuwe medespelers en nieuwe tegenstanders had. Bijkomend voordeel: deelnemers maken op deze manier contact met nieuwe leeftijdsgenoten. In totaal bonden ongeveer tweehonderd spelers de kicksen onder en werd op zeven locaties in de wijken IJsselmonde, Feijenoord, Charlois en Delfshaven gespeeld.

Vanzelfsprekend werd ook dit weekend extra aandacht besteed aan sportief en sociaal gedrag en gezonde voeding. Teamleden brachten voor elkaar water en fruit mee en kennismaking met nieuwe teams werd gestimuleerd. Het draaide daarnaast niet om de winst, want punten voor het klassement werden alleen uitgedeeld voor aanwezigheid.

Organisatie
De organisatie lag dit weekend in handen van studenten die stage lopen bij Feyenoord. Op deze manier konden zij ervaring opdoen met het maken van een draaiboek en het uitvoeren van een evenement op locatie. Voor de teams die geen wedstrijden speelden, organiseerden zij allerlei andere activiteiten. Van ‘latje trap’ en een wedstrijd penalty schieten tot een potje basketbal.

De volgende officiële wedstrijddag, speelronde 4, staat gepland voor zondag 30 januari.